Spalio 8-27 d. tarptautinis festivalis „Nepatogus kinas“ prie ekranų vėl pakvies tikrų istorijų – rinktinės dokumentikos – mėgėjus. Galima drąsiai sakyti, kad festivalis pasklis per visą Lietuvą, nes filmus bus galima išvysti ne tik kino ir namų ekranuose, bet ir beveik 300 šalies bibliotekų. Prie šio tinklo prisijungia ir Vilniaus kolegijos biblioteka – jos lankytojai galės žiūrėti festivalio filmus nemokamai.

Virtualioje festivalio kino salėje esančius filmus spalio 8-27 d. galima nemokamai žiūrėti tuose bibliotekos kompiuteriuose, kuriuose jai yra suteikta prieiga. Rekomenduojame laiką filmo peržiūrai rezervuoti fakulteto bibliotekoje. Prisijungimus prie virtualios kino salės suteiks bibliotekos darbuotojai, na, o rinktis filmus, kuriuos norėtumėte pamatyti, jau dabar galima  „Nepatogaus kino“ interneto svetainėje.

Filmus galima žiūrėti pavieniui, o galima ir visiems kartu įsijungti į festivalio dvasią – drauge su „Nepatogiu kinu“ biblioteka organizuoja keletą specialių seansų. Atrinktus filmus visiems kartu bendrame ekrane bus galima žiūrėti tuo pat metu su kitų Lietuvos bibliotekų žiūrovais, o po jų biblioteka ir festivalis kvies pasidalinti įspūdžiais ir pasikalbėti su virtualiai prisijungsiančiais svečiais.

Festivalio filmų peržiūros Vilniaus kolegijos fakultetų bibliotekose:

  • Elektronikos ir informatikos fakulteto biblioteka – individualios filmų peržiūros ir virtualus kino seansas Spalio 24 d. 14 val. „Ant bedugnės krašto“;
  • Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto biblioteka – individualios filmų peržiūros;
  • Sveikatos priežiūros fakulteto biblioteka – individualios filmų peržiūros;
  • Technikos ir dizaino fakultetų biblioteka – individualios filmų peržiūros ir virtualūs kino seansai: Spalio 10 d. 14 val. „Metų namų šeimininkė“, Spalio 17 d. 14 val. „Ir aš suaugusi“, Spalio 23 d. 15 val. „Ar man čia yra vietos?“, Spalio 24 d. 14 val. „Ant bedugnės krašto“;
  • Verslo vadybos fakulteto biblioteka – individualios filmų peržiūros.

 

Všį Nepatogus kinas | Inconvenient Films
Smetonos g. 5 – 312, Vilnius LT01115
nepatoguskinas.lt