Bibliotekoms skirtas metinis renginys Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė šiais metais vyks balandžio 23-29 d. Ši savaitė yra puiki proga pristatyti bibliotekų veiklą ir iniciatyvas bendruomenei. Šių metų tema – „Europos šeimoje“, akcentuojanti vienybę, lygybę ir vertybes, ši tema pasirinkta norint paminėti Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-metį. Tai puikus momentas prisiminti, kaip Lietuva jungiasi prie platesnio kultūrinio, informacinio ir kūrybinio konteksto. ES narystė leidžia mums dalyvauti demokratiniuose saviraiškos procesuose, skatina tvaresnį gyvenimo būdą ir nuolatinį bendradarbiavimą tarp asmenų, institucijų ir šalių.

Bibliotekos yra svarbios žinių vietos, kurios skatina raiškos laisvę, puoselėja kultūros įvairovę, globalų pilietiškumą ir demokratiją, ugdo saugoti paveldą.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės atidarymo renginys vyks balandžio 23 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Šioje šventėje bus apdovanoti geriausi šalies bibliotekininkai. Lietuvos Respublikos kultūros ministras Simonas Kairys paskelbs geriausią metų bibliotekos vadovą, geriausią bibliotekininką ir geriausią jaunąjį bibliotekininką. Renginį galima stebėti tiesiogiai internetu.

Informacijos šaltinis: Lietuvos bibliotekininkų draugija