Vilniaus kolegijai iki 2024 m. sausio 26 d. suteikta laikina prieiga prie 4-rių naujų elektroninių knygų kolekcijų EBSCO duomenų bazių platformoje:

Little Quick Fix – viso teksto knygų duomenų bazė.
Temos:  knygos, kurios suteikia studentams greitus atsakymus į klausimus, su kuriais jie susiduria atlikdami mokslinius tyrimus, rengiant projektus ar kurdami tyrimo planą.

Super Quick Skills – viso teksto knygų duomenų bazė.
Temos:  knygos, kurios padeda ugdyti pagrindinius įgūdžius, o pateikti praktiniai, pozityvūs patarimai apie pagrindinius akademinius ir gyvenimo įgūdžius sudėtingas temas paverčia lengviau įsisavinamomis.

Very Short, Fairly Interesting & Reasonable Cheap – viso teksto knygų duomenų bazė.
Temos:  kiekviena šios serijos knyga apima pagrindinę mokymo programos sritį ir apverčia ją aukštyn kojomis, kritiškai ir sudėtingai apžvelgdama pagrindinius klausimus neformaliai ir dažnai  humoristine forma.

Transforming Nursing Practice – viso teksto knygų duomenų bazė.
Temos:  šiame rinkinyje slaugos studentams suteikiama neribota prieiga prie daugiau nei 60 svarbiausių vadovėlių, kuriuose aptariamos pagrindinės slaugos studijų temos.

Nuotolinė prieiga. Primename, kad jungiantis prie duomenų bazių ne iš fakulteto ar bendrabučio, o iš kitų IP adresų (pvz., iš namų), reikia prisijungti prie VIKO kompiuterių tinklo per VPN (atsisiųskite ir instaliuokite programėlę FortiClient (instrukcija)).