2023 m. kovo 27-31 dienomis Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto bibliotekos vedėja Virginija Pleskienė pagal Erasmus+ programą dalyvavo Tarptautinėje personalo mokymų savaitėje Korunjos universitete Ispanijoje (Universidade da Coruna– toliau UDC).

UDC įsteigtas 1989 metais, yra vienas didžiausių Galisijoje, šiaurės Ispanijos srityje. Universitetas išsidėstęs dviejuose šalia vandenyno įsikūrusiuose istoriniuose miestuose – Korunjoje ir Ferolyje. Kartu šie du miestai sudaro dinamiškiausią Galisijos kultūrinę ir ekonominę erdvę. Tarptautinės savaitės dalyviai aplankė ir Korunjos, ir Ferolio universitetinius miestelius. UDC administracija, fakultetai ir koledžai įsikūrę Korunjos mieste įvairiose lokacijose, o pagrindiniai mokymai vyko didžiausiame – Elvinjos universitetiniame miestelyje.

Tarptautinėje savaitėje dalyvavo 51 aukštųjų mokyklų darbuotojas iš 15 Europos šalių. Ši savaitė suteikė galimybę susitikti ir diskutuoti su kolegomis iš kitų šalių akademinių institucijų, susipažinti su UDC dalyvavimu tarptautiniuose ir regioniniuose projektuose. Turininga kultūrinė ir socialinė programa leido giliau susipažinti su Galisijos tradicijomis, architektūra, menu ir kalba.

UDC bibliotekos struktūra panaši į Vilniaus kolegijos bibliotekos, kai kiekvienas fakultetas turi savo atskirą biblioteką, o centrinę biblioteką sudaro administracijos darbuotojai. UDC biblioteka jungia 16 padalinių su beveik 900 tūkst. spausdintų dokumentų, o 101 UDC bibliotekininkas aptarnauja beveik 24 tūkst. skaitytojų. Tarptautinės savaitės metu V. Pleskienė aplankė Centrinę biblioteką ir 5 fakultetų bibliotekas, susipažino su teikiamomis paslaugomis studentams ir dėstytojams. Maloniai nustebino dėmesys skaitytojų poreikiams: visos bibliotekos yra ypač erdvios, patogiai įrengtos, su daugybe darbo vietų.

MTF bibliotekos vedėjos vizitas buvo įdomus ir naudingas, praplėtęs akiratį, pagilinęs profesines žinias ir padėsiantis tobulinti bibliotekos darbą.