2022 m. spalio 3-7 dienomis Sveikatos priežiūros fakulteto bibliotekos vedėja Renata Markauskienė pagal ERASMUS+ programą dalyvavo personalo mokymų savaitėje WSG Universitete Bydgošče, Lenkijoje (Wyższa Szkoła Gospodarki).

WSG Universitetas įkurtas 1989 m. Kolfer kompanijos, buvo viena pirmųjų privačių institucijų šalyje. Prieš kelis metus Universitetas atšventęs įkūrimo 30-metį siūlo studijas medicinos, turizmo, ekonomikos, verslo, meno, socialinių ir humanitarinių, informacinių technologijų, inžinerijos srityse. Kiekvienais metais 7 tūkst. studentų iš įvairių pasaulio šalių atvyksta studijuoti į WSG Universitetą Bydgošče bei fakultetuose  kituose 8-iuose  Lenkijos miestuose. Universitete be bakalauro ir magistro studijų galima tęsti po diplomines studijas, pasirinkti įvairius kursus bei mokymus.

WSG Universiteto sukurtos socialinės paslaugos, kaip 3-iojo amžiaus universiteto, dizaino ir spausdinimo studijos, darželio, globos namų, maisto dalijimosi punktai bei bitininkavimo plėtra ant stogo, patvirtina jų šūkį: „Tai ne tik Universitetas!“.

Į 4-tą Tarptautinę mokymų savaitę atvykę atstovai iš Čekijos, Lietuvos ir Estijos aukštųjų mokyklų turėjo puikią galimybę susipažinti su WSG Universitetu, jo strategija, iššūkiais, naujomis galimybėmis, ateities planais bei Lenkijos kultūra ir kalba. Dalyviai pristatė savo institucijas, pasidalino akademine patirtimi bei šalies kultūra, istorija, kalbos ypatumais.

Patirties dalinimosi sesijos metu diskutuota apie atvykstančių studentų iš kitų šalių savitumus, apie studijų kokybę studentų akimis, bibliotekos paslaugų plėtimą ir laisvalaikio praleidimo vietos kūrimo poreikį bei galimybes studentams pasinaudoti Erasmus+, Erasmus jauniems verslininkams ir  savanorystės „Europos solidarumo korpusas“ programomis.

Ypač naudingas vizitas į WSG Universiteto biblioteką, kuris leido susipažinti su bibliotekos struktūra, paslaugomis, fondu bei elektroniniais resursais. Biblioteka – traukos centras, kuriame studentai mėgsta leisti laiką, naudotis skaityklomis, kompiuteriais, skaitmeninimo įrenginiais, darbo grupių kambariais, virtuvėle. Biblioteka siūlo daugiau nei 50 tūkst. dokumentų ir 18 užsienio duomenų bazių. WSG bibliotekoje veikia Europos dokumentacijos centras. Tai vienintelė specializuota Europos biblioteka Bydgošče, kurios kolekcijoje yra Europos Bendrijų leidiniai, nemokamai prieinami tiek popierine, tiek elektronine versija oficialiomis Europos Sąjungos kalbomis. WSG Universiteto savanoriai atvykę iš kitų šalių mielai padeda bibliotekos darbuotojoms fondo skaitmeninimo darbuose.

Erasmus+  personalo mokymo savaitė buvo puiki galimybė susitikti ir diskutuoti su kolegomis iš kitų šalių akademinių institucijų, įgyti naujos tarptautinės patirties, tobulinti profesines kompetencijas.