Liepos 24-29 dienomis Prahoje vyko kasmetinis Tarptautinis muzikos bibliotekų, archyvų ir dokumentacijos centrų asociacijos (IAML) kongresas. Ši tarptautinė organizacija gyvuoja jau 70 metų ir jungia visų kontinentų bibliotekas. Aktyviausi ir gausiausi šioje organizacijoje yra JAV, Jungtinės Karalystės ir Vokietijos atstovai. Virš 300 dalyvių sutraukusiame kongrese dalyvavo Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto bibliotekos vedėja Virginija Pleskienė.

Beveik savaitę trukusiame renginyje perskaityta virš 110 pranešimų, tad išsirinkti aktualiausius ir reikalingiausius nebuvo lengva. Taip pat vyko darbiniai susitikimai, diskusijos. Kadangi vienas iš penkių IAML skyrių yra Bibliotekos mokymo įstaigose, V. Pleskienė dalyvavo visuose šio skyriaus organizuojamuose renginiuose.

Turiningą darbinę IAML 2022 veiklą papildė tradiciniai vakariniai koncertai, skirti kongreso dalyviams bei ekskursijos po svarbiausias Prahos bibliotekas ir su muzika susijusias vietas.

Jauki kongreso aplinka, puikiai sustyguoti organizaciniai procesai, įdomūs ir aktualūs pranešimai, apsikeitimas patirtimi ir idėjomis – tokių susitikimų nauda itin svarbi.