Kviečiame dalyvauti UKSG nuotoliniame seminare: „Predatory Publishing – How to support researchers in identifying trusted journals and publishers for their research“ (“Grobuoniška leidyba – kaip padėti tyrėjams atpažinti ir pasirinkti patikimus žurnalus bei leidėjus norint publikuoti straipsnius”)  https://bit.ly/3ulszvS

Data: 2022 m. birželio 17 d. (penktadienis)
Laikas: 16:00
Trukmė: 45-60 min.

REGISTRUOTIS

Mokymai vyks anglų kalba, juos ves:

  • Lorraine Estelle, Communications for Think.Check.Submit at Information Power Limited
  • Katherine Stephan, Researcher Engagement Librarian at Liverpool John Moores University

Mokymų apžvalga:

Šis seminaras padės tiems, kurie dirba su tyrėjais, pasiūlyti paprastų patarimų, kaip išvengti publikavimo leidiniuose, kurių jie norėtų išvengti.

  1. Lorraine pristatys, kas yra grobuoniška leidyba, kodėl tai yra problema, kaip grobuoniškų leidėjų taikomos priemonės tobulėja ir dėl to juos identifikuoti tampa vis sudėtingiau.
  2. Lorraine taip pat pristatys Think. Check. Submit. principus, parodys, kaip juos galima pasitelkti kaip įrankį, kuris padėtų bibliotekininkams ir tyrėjams išvengti grobuoniškų leidėjų spąstų.
  3. Katherine pateiks praktinių pavyzdžių, kaip ji pati naudoja Think. Check. Submit. principus, padedant tyrėjams išsirinkti leidinius jų publikacijoms. Ji pateiks pavyzdžių, kaip dėl tam tikrų žinių ir atidumo stokos kila problemų, susijusių su grobuoniškų leidėjų sąskaitomis faktūromis, ir kaip to būtų galima išvengti ateityje.

Bendra informacija:
Tai nemokamas ir visiems atviras seminaras – atkreipkite dėmesį, kad būtina išankstinė registracija. Jei jūs susidomėjote, bet negalėsite dalyvauti, bet kuriuo atveju registruokitės – seminaro įrašas bus prieinamas visiems užsiregistravusiems. Jei jungiantis jūs turite individualių poreikių, prašome kreiptis šiuo el. paštu: samira@uksg.org

Paveikslėlis iš freepik