Mikro sesija: paieškos metodų taikymas EBSCOhost
Data: 2021 m. kovo 4 d.
Laikas: 14:00 val.  (30 min.)
Registracija

Mokymo metu bus parodyti įvairūs paieškos būdai naudojant keturis paieškos metodus, esančius EBSCOhost platformoje. Tai yra svarbu, nes pakeitus paieškos metodą, rezultatai gali būti aktualesni ir tikslesni. Taip pat bus rodoma, kaip derinti paieškos metodą taikant plėtinius kartu su paieškos limitais, pvz., naudojant plėtinį „Apply related words“ kartu su tokiais paieškos limitais kaip „Full Text“ ar „Publication Type“. 


EBSCO duomenų bazės prieinamos Lietuvai ir Latvijai pagal suteiktas nacionalines licencijas
Data: 2021 m. kovo 10 d.
Laikas: 11:30 val. (60 min.)
Registracija

Mokymo metu bus apžvelgtos EBSCO duomenų bazės, prieinamos institucijoms pagal suteiktą nacionalinę licenciją Latvijoje ir Lietuvoje. Vartotojai taip pat turi prieigą prie EBSCO Open Dissertations ™ – tarptautinės diplomų ir disertacijų duomenų bazės ir daugybės kitų išsamių mokslinių duomenų bazių. Iš dalies į paketą įtrauktos ir „Academic Search ™ Complete“ bei „Business Source® Complete“ duomenų bazės, kurios yra tarp dažniausiai naudojamų mokslo šaltinių pasaulyje.


EBSCO eBooks naudojimas
Data: 2021 m. 16 d.
Laikas: 12:30 val. (45 min.)
Registracija

Praktiniai mokymai, kurių metu dalyviai išmoks:

  • kaip naudotis EBSCO elektroninėmis knygomis internete;
  • kaip atsisiųsti elektronines knygas;
  • kaip išsaugoti elektroninės knygos skyrių;
  • kaip naudotis elektroninėmis knygomis išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir skaityklėse.

Pristatome Central & Eastern European Academic Source!
Data: 2021 m. kovo 24 d.
Laikas: 11:30 val. (60 min.)
Registracija

Central & Eastern European Academic Source  (CEEAS) – atnaujinta daugiadalykė ir daugiakalbė duomenų bazė, kuri siūlo daugiau nei 1940 pavadinimų šaltinių, ji apima įvairias temas, įskaitant verslą, ekonomiką, istoriją, STEM ir teisę. Šios sesijos metu bus apžvelgtas duomenų bazės turinys ir atliekami praktiniai paieškos pavyzdžiai, parodantys šios naujos duomenų bazės galimybes ir unikalumą.


EBSCO šaltiniai medicinos studijoms
Data: 2021 m. kovo 26 d.
Laikas: 11:30 val.  (60 min.)
Registracija

Mokymo metu bus apžvelgti svarbiausi EBSCO ištekliai, naudingi medicinos ir sveikatos mokslų studijoms. Be duomenų bazių turinio apžvalgos (kaip MEDLINE Complete, CINAHL Complete, Dentistry & Oral Sciences Source), bus pristatytos elektronines knygos panašiomis temomis. Užsiėmimas baigsis paieškos seminaru „EBSCOhost“ platformoje.