Rugsėjo 29 d. Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultete vyko trečiasis edukacinis koncertinis renginys – „Dainuojančios knygos”, tampantis rudenine tradicija.

Kiekvieną rugsėjį fakultetas pasitinka naujų žinių ištroškusių pirmakursių būrį. Kaip rodo praktika, ne visi studentai iškart susigaudo, kad fakultete sudarytos puikios sąlygos naudotis gausybe įvairios dalykinės informacijos – natų, knygų, teorinės ir grožinės literatūros, vaizdo bei garso įrašų bei nuotolinių išteklių. Todėl Muzikinio teatro studijų programos solinio dainavimo dėstytojai ir bibliotekos vedėja Virginija Pleskienė, ieškodami įdomesnių bibliotekos ir metodinės literatūros pristatymo formų, kasmet organizuoja „Dainuojančias knygas”.

Šiais metais renginį sudarė 2 dalys, nes reikėjo laikytis saugumo rekomendacijų dėl Covid-19 prevencijos. Pradžioje pirmo kurso studentai susipažino su biblioteka, jos fondais ir teikiamomis paslaugomis. Po to renginys persikėlė į Atvirąją salę.

Reginio metu Muzikinio teatro studijų programos studentai sukūrė tikrą šventę klausytojams, profesionaliai ir nuotaikingai atlikdami įvairių žanrų vokalinius kūrinius. Jie taip pat pristatė savo atliekamų kūrinių natų leidinius, o solinio dainavimo dėstytojai supažindino su natų bei literatūros apie muzikinį teatrą įvairove.

Scenos meno katedros ir bibliotekos aktyvus bendradarbiavimas formuoja bibliotekos fondą ir padeda studentams siekti savo tikslų.