Rugsėjo 23-27 d. VK bibliotekos vadovė Kristina Blaževičienė dalyvavo Erasmus bibliotekų personalo mokymo savaitėje, kuri vyko Nacionalinio nuotolinio švietimo universitete (UNED) Madride.

UNED – vienas didžiausių universitetų Europoje, kuriame studijuoja daugiausia studentų Ispanijoje – daugiau nei 205 tūkstančiai. UNED misija yra plėtoti ir teikti aukštojo mokslo nuotolinio mokymo galimybes, šis universitetas yra pažangių technologijų, taikomų mokymuisi, diegimo lyderis, teikiantis didžiausią virtualių kursų pasiūlą Ispanijoje.

Bibliotekų personalo mokymo savaitėje dalyvavo 17 bibliotekininkų iš įvairių šalių. Mokymų savaitės metu dalyviai pristatė save ir savo institucijas, dalijosi profesine patirtimi, susipažino su  UNED bibliotekos veikla,  informacinio raštingumo vizija ir strategija, dalyvavo seminaruose ir diskusijose apie skaitmeninio amžiaus iššūkius bibliotekai, apie bibliotekų bendradarbiavimą siekiant įveikti šiuos iššūkius. Dalyviai aplankė UNED archyvą, vizito meto pristatyta jo veikla ir vykdomos funkcijos. Taip pat dalyviai turėjo galimybę pasimokyti ir  ispanų kalbos. Vizito metu aplankyta išties daug ir skirtingų bibliotekų: UNED  centrinė ir fakultetų bibliotekos, Ispanijos nacionalinė biblioteka, Senato biblioteka, Reina Sofía muziejaus bibliotekos ir dokumentacijos centras.

Intensyvi Erasmus bibliotekų personalo mokymo savaitė buvo pilna naujos tarptautinės patirties ir naujų žinių, tai buvo puiki galimybė susitikti ir diskutuoti su kolegomis iš kitų šalių akademinių bibliotekų, galimybė patobulinti profesines kompetencijas bei tarptautinio bendravimo įgūdžius.