Vilniaus kolegijos organizuotoje Personalo mokymų savaitėje, vykusioje  rugsėjo 16-20 dienomis dalyvavo Friedrich-Alexander universiteto (FAU) bibliotekos darbuotoja  Regina Schmidt. Rugsėjo 19-ą dieną ji susitiko su Vilniaus kolegijos bibliotekos vadove Kristina Blaževičiene ir Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto bibliotekos vedėja Virginija Pleskiene. Viešnia pristatė FAU universitetą, kuris yra antras didžiausias Bavarijoje ir įsikūręs dviejuose miestuose – Niurnberge ir Erlangene bei pasidalino bibliotekinio darbo patirtimi. Reginą Schmidt domino VK bibliotekos  informacijos raštingumo strategija, vartotojų konsultavimo būdai ir priemonės.

Regina Schmidt norėjo susipažinti ir su kitomis Lietuvos bibliotekomis. Ekskursija į Vilniaus universiteto Mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą skatino apmąstyti įvairiapusiškas bibliotekos paslaugas. Apsilankymas Vilniaus universiteto centrinėje bibliotekoje, kur bibliotekininkes pasitiko ir lydėjo Informacijos išteklių formavimo skyriaus vadovė Odeta Pakalnienė, paliko viešniai įspūdį ne tik dėl ypatingos atmosferos ir nepakartojamo architektūrinio ansamblio, bet ir dėl išsivysčiusios diskusijos apie iššūkius, tenkančius šiuolaikinėms bibliotekoms.

Bibliotekininkės šią intensyvią dieną baigė pasivaikščiojimu jaukiais senamiesčio kiemeliais ir apsilankymu Menų spaustuvėje, kur jas maloniai priėmė Infotekos vadybininkė Eglė Jovaišaitė.