2019 m. birželio 3-7 d. Sveikatos priežiūros fakulteto bibliotekos vedėja Renata Markauskienė pagal ERASMUS+ programą stažavosi Portugalijoje bei dalyvavo Algarvės universiteto bibliotekos organizuotoje informacijos mainų savaitėje.

Algarvės universitetas įkurtas 1979 m. ir šiemet švenčia savo 40-metį. Universitete studijuoja apie 8000 studentų, besirenkančių socialinių, humanitarinių, sveikatos, meno, inžinierinių, technologijų mokslo krypčių studijas. Pastaraisiais metais ypač išaugo užsienio studentų skaičius, jie atvyksta daugiau nei iš 60 įvairių šalių.

Informacijos mainų savaitėje dalyvavo 12 atstovų iš Belgijos, Brazilijos, Italijos, Ispanijos, Lietuvos, Latvijos, Lenkijos aukštųjų mokyklų bibliotekų. Dalyviai pristatė savo institucijas ir jų bibliotekas, dalinosi profesine patirtimi bei pasakojo su kokiais iššūkiais susiduria šiuolaikinės akademinės bibliotekos.

SPF bibliotekos vedėja mainų savaitėje pristatė Vilniaus kolegiją ir vieną svarbiausių institucijos padalinių – biblioteką, supažindino su bibliotekos paslaugomis, resursais, vykdomais vartotojų mokymais  bei bibliotekoje rengiamais projektais.

Tarptautinės savaitės metu buvo aplankyti du Algarvės universiteto miesteliai (Gambelas ir Penha), universiteto biblioteka, tyrimo centras CIMA, Taviros miesto viešoji biblioteka, muziejai. Susipažinta su Algarvės universiteto bibliotekos struktūra, misija, tradicinėmis ir nuotoliniu būdu teikiamomis paslaugomis, vartotojų mokymų tvarka, komplektavimo subtilybėmis, publikacijų duomenų bazių organizavimu, bibliografinių tvarkymo nuorodų programų skirtumais ir privalumais.

Dalyvavimas informacijos mainų savaitėje Algarvės universiteto bibliotekoje buvo labai naudingas, nes įgyta nauja patirtis bei išgirstos idėjos, kurias galima įgyvendinti ir Vilniaus kolegijos bibliotekoje. Užmegzti ryšiai ne tik su Algarvės universiteto bibliotekos atstovais, bet ir su bibliotekininkais iš Latvijos, Lenkijos, Brazilijos.