2019 m. gegužės 13-17 dienomis Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto bibliotekos vedėja Virginija Pleskienė pagal Erasmus+ programą stažavosi Mursijos universitete Ispanijoje (Universidad de Murcia, toliau –UM) ir dalyvavo UM organizuotoje 11-oje tarptautinėje savaitėje.

Į UM organizuotą tarptautinę savaitę atvyko apie 50 dalyvių iš 24-ių ne tik Europos, bet ir kitų žemynų šalių. Nebuvo atstovaujama tik Australijai. Dalyvių įvairovė suteikė naujų spalvų tarptautinei savaitei, praplėtė kultūrinį ir socialinį akiratį. Įvairių universitetų atstovų pokalbiai, diskusijos, išryškintos problemos parodė, kad visame pasaulyje aukštosios mokyklos susiduria su panašiais iššūkiais.

Bibliotekų grupėje stažavosi 6 bibliotekininkai iš Čekijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Lietuvos. Kiekvieno universiteto bibliotekos atstovas ne tik pristatė savąją biblioteką, bet ir turėjo atsakyti į daugybę klausimų apie bibliotekininkų ruošimo sistemą šalyje, apie konkrečią savo veiklos sritį, apie informacinio raštingumo programos ypatumus ir pan. Tiek tarptautinės savaitės svečiai, tiek šeimininkai buvo itin dėmesingi ir žingeidūs.

Tarptautinės savaitės metu buvo aplankyti abu Mursijos universitetiniai miesteliai ir jų bibliotekos bei Kartagenos politechnikos universitetas. Susipažinta su UM bibliotekos struktūra ir strategija, su teikiamomis paslaugomis mokslininkams ir tyrėjams bei nuotoliniu būdu teikiamomis paslaugomis. Buvo naudinga išgirsti, su kokiomis problemomis ir iššūkiais susiduria bibliotekininkai, kurdami UM institucinę saugyklą DIGITUM.

MTF bibliotekos vedėjos vizitas buvo įdomus ir naudingas, pagilinęs profesines žinias ir padėsiantis tobulinti bibliotekos darbą.