2018 m. birželio 11-15 dienomis centrinės bibliotekos vyriausioji bibliografė  Jurga Kauzonienė pagal Erasmus+ programą stažavosi Vokietijos Albštadto-Sigmaringeno aukštojoje mokykloje.

Vokietijos Albštadto-Sigmaringeno aukštoji mokykla įkurta 1971 metais, yra išsiskirsčiusi per du pietų Vokietijos miestus – Albštadtą ir Sigmaringeną. Ją sudaro keturi fakultetai (Inžinerijos, Verslo ir vadybos, Gamtos mokslų, Informatikos), kuriuose studijuoja 3524 studentai, dirba 82 profesoriai (pagal 2017 m. duomenis). Mokykloje studentams siūloma 13 bakalauro studijų programų, 8 magistro studijų programos bei 3 magistro lygį papildančios studijų programos internetu.

Jurga Kauzonienė aplankė bibliotekas abiejuose miestuose, kuriuose yra aukštosios mokyklos padaliniai. Nors bibliotekos nėra didelės, tačiau įspūdį padarė gausios tarpbibliotekinio abonemento paslaugos, ypatingai tarp abiejų padalinių bibliotekų, nustebino bibliotekos darbuotojų mobilumas ir nuoširdus bendravimas.

J. Kauzonienės vizito savaitės metu vyko ne vienas renginys – Aukštosios mokyklos vasaros pradžios šventė, Naujo pastato atidarymo renginys, Technikos diena, kurioje dalyvavo ir save studentams reklamavo mokyklos profilį atitinkančios įmonės.

Albštadto-Sigmaringeno aukštoji mokykla pastaruoju metu keičia savo interneto svetainės dizainą. Biblioteka taip pat susiduria su daug iššūkių, kaip naujai ir patraukliai pateikti informaciją ir spręsti su tuo susijusias problemas. Buvo pasidalinta ir mūsų institucijos bibliotekos patirtimi.

J. Kauzonienė sužinojo daug dalykų, kuriais galės pasidalinti su savo kolegomis. Tikisi, kad kai kurie iš jų galės būti panaudoti ir mūsų kolegijos bibliotekoje. Užmegzti ryšiai padės palaikyti tolimesnį bendradarbiavimą. Vizitas buvo naudingas, gausus įspūdžių, pažinčių, praplėtė akiratį. O tai savo ruoštu padės novatoriškų idėjų įgyvendinimui mūsų kolegijos bibliotekoje.