2017 m. birželio 12-16 d. Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto bibliotekos vedėja Renata Markauskienė dalyvavo ERASMUS+ Edinburgo universiteto bibliotekos (Jungtinė Karalystė) organizuojamoje informacijos mainų savaitėje „KEW2017“.
Edinburgo universitetas, įsteigtas 1583 metais, yra vienas prestižiškiausių pasaulio universitetų. Universitetas išsidėstęs pačiame Edinburgo centre, o dauguma istorinio Edinburgo senamiesčio pastatų taip pat priklauso šiai mokslo įstaigai. Edinburgo universitete studijuoja daugiau nei 37 tūkst. studentų, iš jų 40 proc. yra užsienio šalių studentai.
Edinburgo universiteto biblioteka įkurta dar XVI a. (1580 m.).  Bibliotekos fondas labai turtingas, jame – daugiau nei 3,5 milijono egzempliorių, 85 tūkst. e. žurnalų ir 600 tūkst. el. knygų.
„KEW2017“ informacijos mainų savaitės programa apėmė įvairias temas: bibliotekos išteklių valdymą, inovatyvias bibliotekų informacines sistemas, bibliotekos paslaugų plėtrą, dokumentų skaitmeninimo bei išsaugojimo projektus, atviros prieigos galimybes ir kitus aktualius klausimus.
Keturiolika šios mainų programos dalyvių iš įvairių Europos šalių pristatė savo institucijų bibliotekų veiklą, paslaugas, projektus, naujas idėjas.
R. Markauskienė, SPF bibliotekos vedėja, pristatė Vilniaus kolegijos biblioteką, dokumentų skaitmeninimo projektus Lietuvoje bei skaitmeninimo galimybes ir kliūtis Lietuvos kolegijų bibliotekose.
„KEW2017“ dalyviai išklausė 19 pranešimų, išsamiai susipažino su Edinburgo universiteto bibliotekos veikla, paslaugomis, nauja informacine sistema ALMA,  specialiomis kolekcijomis ir projektais.
Taip pat buvo suteikta puiki galimybė aplankyti Centrinę Edinburgo universiteto biblioteką, Naujos kolegijos biblioteką, Nacionalinę Edinburgo biblioteką, Muzikinių instrumentų muziejų (St Cecilia‘s Hall) ir Edinburgo Chirurginį muziejų (Surgeon‘s Hall museums). Dalyviai turėjo galimybę atlikti dvi praktines užduotis, kurias paruošė MIMO el. projekto organizatoriai ir dokumentų restauravimo skyrius.
„KEW2017“ metu įgyta patirtis buvo labai naudinga, užmegzti nauji ryšiai ne tik su Edinburgo universiteto bibliotekos atstovais bet ir su bibliotekininkais iš kitų Europos šalių.