2017 m. gegužės 15-19 dienomis MTF bibliotekos vedėja Virginija Pleskienė dalyvavo Tarptautinėje savaitėje, kurią organizavo Bragancos Politechnikos institutas (IPB), esantis Portugalijos šiaurėje. Tarptautinė savaitė šioje mokymo įstaigoje organizuojama jau 13-ą kartą. BIP indėlis į tarptautinių ryšių plėtojimą yra įspūdingas: jame studijuoja 7000 studentų, iš kurių beveik tūkstantis yra atvykę pagal įvairias mainų programas.

BIP yra įkurtas 1983 metais, jo struktūra yra panaši į Vilniaus kolegijos. Jame veikia 5 fakultetai, kiekvienas iš jų turi biblioteką, komplektuojančią atitinkamą dalykinę literatūrą. Stebina faktas, kad 70 % dėstytojų turi mokslinį daktaro laipsnį. Tai tikrai sektinas pavyzdys.

13-ąją Erasmus+ savaitę IPB organizavo kartu su 2-ąja Tarptautine savaite, skirta ne Europos šalių mobilumo programų partneriams, tad bendras dalyvių skaičius išaugo beveik iki 150. Tarptautinė savaitė buvo tikrai įspūdinga: turėjome galimybę susipažinti su pačiu institutu, jo ištakomis, struktūra, misija. Dalyviai gilinosi į portugalų kultūros ir kalbos subtilybes, visų pagal mainus IPB studijuojančių šalių studentai pristatė savo šalies papročius, kultūrą ir maistą. Taip pat visi dalyviai keliavo po į Unesco kultūros paveldo sąrašą įtrauktą Duoro vyno regioną, dalyvavo tarptautiniame bėgime.

Bibliotekų darbuotojos iš Murcios universiteto (Ispanija), Vienos technikumo (Austrija), Silezijos universiteto (Lenkija) ir Vilniaus kolegijos pristatė savo mokymo įstaigas, jų bibliotekų darbo principus ir tikslus. IPB bibliotekos darbuotojai nustebino šiuolaikinių technologijų išmanymu, elektroninių paslaugų kiekiu bibliotekoje ir virtualių paslaugų populiarumu tarp dėstytojų ir studentų.

Stažuotėje dalyvavusi Virginija P. tikisi, jog užmegzti ryšiai su kolegėmis iš kitų Europos šalių bei perimta patirtis iš IPB bibliotekos padės tobulinti Vilniaus kolegijos bibliotekos darbą.