Vilniaus kolegijos bibliotekos darbuotojos dalyvavo 2017 m. gegužės 11-12 d. Klaipėdos valstybinėje kolegijoje vykusioje Lietuvos kolegijų bibliotekų asociacijos (LKBA) organizuotoje konferencijoje „Šiuolaikinių bibliotekų paslaugos ir technologijos“.

Pagrindinis konferencijos tikslas – skatinti bibliotekų bendradarbiavimą ir gerosios patirties sklaidą, siekiant teikti inovatyvias ir besikeičiančius visuomenės poreikius tenkinančias paslaugas.

Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 50 dalyvių iš Lietuvos kolegijų (Vilniaus, Kauno, Panevėžio), Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Klaipėdos universiteto, Kauno technologijos universiteto bibliotekų, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, Lietuvos medicinos bibliotekos, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bibliotekos, eLABa konsorciumo bei du svečiai iš užsienio, Gruzijos, Ilia valstybinio universiteto bibliotekos ir Latvijos, Ventspilio aukštosios mokyklos bibliotekos.

Konferencijos pranešėjai skaitė informatyvius ir įdomius pranešimus apie interaktyvias skaitytojų informavimo priemones, bibliotekos informacinių sistemų galimybes ir perspektyvas, šiuolaikinių paslaugų tendencijas bibliotekose, elektroninius projektus bei kokybiškų paslaugų teikimą skaitytojams.

Konferencijos dalyviai turėjo galimybę išklausyti vienuolika pranešimų ir susipažinti su Lietuvos universitetų, kolegijų, viešųjų bibliotekų bei Gruzijos universiteto ir Latvijos aukštosios mokyklos bibliotekų patirtimis ir naujovėmis.

Pristatyti bibliotekų sėkmingi projektai sukėlė dalyvių susidomėjimą bei naudingas diskusijas, kurios paskatino tolesnį bendradarbiavimą bei padėjo užmegzti ryšius su užsienio bibliotekų atstovais.

Konferencija buvo pabaigta įdomia pažintine ekskursija po Klaipėdos senamiestį ir šiuo metu atstatinėjamuose Klaipėdos pilies požemiuose.